Ett litet blått hus

 
 
Supergulligt hus i Notting Hill. Tror varenda människa stannade och tog kort på det. Men nu ska jag ge mig ut i vårsolen här hemma och bygga ihop mitt caféset så kanske det blir en utelunch idag om inte molnen tar över. 

Sharjah beach hotel - recension

 
 
Fick ett mail från en kvinna som ville veta lite mer om Sharjah Beach Hotel eftersom hennes familj bokat en resa dit. Jag själv har ju spenderat tre veckor på hotellet och ska klämma två till i november så jag borde väl ha hyfsad koll. Fick ju nästan guida taxigubbarna dit från Dubai city sist vi var där så jag börjar känna mig hemma där nu. Det hon ville veta var hur hotellet, maten och stranden var. Jag skulle väl kunna låta bilderna tala för sig själva egentligen men det kanske är fler som har planer på att åka dit och vill ha en minirecension. 
 
Hotellet - Superbra service och hur trevlig personal som helst. Jättefräscha rum med minibar, tv, internet mot avgift, kassaskåp. Badrummet är också väligt fräscht och helkaklat. Första året fick vi det där supersöta rosa badrummet ni ser ovan, andra året fick vi ett vitt men det var fortfarande fräscht om än inte lika kul som ett rosa. 
 
Stranden - Kritvit sand, kristallklart vatten. Inga stenar mer än småsten längst in vid land de dagar det går stora vågor. Vågbrytare på varsin sida av stramden. Där finns många fiskar att titta på och mata med lite bröd. Hyfsat långgrundt på förmiddagen och djupare på eftermiddagen. Superhärligt vatten när det är vindstilla och inga vågor. Vi brukar ta strandpromenader mellan vågbrytarna och beach hotel är absolut det hotellet med finast strand bland de hotell som ligger bredvid varandra. 
 
Maten - Frukostbuffé med smörgåsar, ostar, grönsaker, omeletter, varm mat, marmelad, yoghurt, flingor, fruktcoctail, vattenmelon och nån godbit till efterrätt. Vi har dock inte ätit buffén på kvällen men planerar att göra det nu när vi åker tillbaka. Däremot köper vi mat på stranden varje dag och ibland beställer vi upp på rummet. Oftast shish taouk som är ett kycklingspett marinerat i något smarrigt och pommes. Supergott och ingen av oss har blivit dåliga av maten på något sätt. 

Utsikten från hotellrummet

 
 
Såhär såg utsikten från hotellrummet ut och vi stökade ner sådär lagom mycket som ni ser. Litet rum men det räckte ju till oss. Man tillbringar ju inte så mycket tid på rummet när man är på semester, man sover ju bara där i princip. 

Människor i sommarvärme

 
 
Jag tror de här bilderna visar ganska bra hur varmt och härligt väder vi faktiskt hade. Sen dök det såklart upp en hel familj på fem personer varav alla hade regnjackor på sig. De var väl antagligen svenskar... 

Big Ben - London

 
 
Jag vet att i alla fall pappa vill se bilder från London så jag får väl passa på att ladda upp några nu när jag inte har något annat för mig. Vi hade toppenväder, gick i bara linne hela tisdagen och på kvällarna räckte det med en tjockare tröja. London var fint och mysigt men Dubai är fortfarande number one för mig. Och nog för att det var länge sen jag var i Barcelona nu men jag tror att även den mysiga staden toppar London. Men det betyder inte att jag inte vill åka dit igen, för det vill jag absolut. 

Nyttiga smoothies?

 
 
Kattvakten är på plats och i morgon drar jag och Linda iväg till London. Så galet kul! Ska shoppa och unna oss en massa god mat och fika. Men när jag kommer hem är det andra tider som gäller. Då ska sockersuget bort så nu vill jag ha tips på nyttiga smoothies. Gärna utan frukt men på mjölk och nyttigheter. Favoritsmoothie?

De sista bröllopsbilderna

 
Dessa underbara och kärleksfulla bilderna tror jag blir de sista ni får se. Sen får ni i stället stå ut med en massa vita stränder och coola byggnader från Dubai i stället. Och till helgen kommer det nog upp lite Londonbilder på röda telefonkiosker och dubbeldäckare. Jag är så förväntansfull och längtar så galet mycket, trots ett lite trasigt knä. 

Ett stycke frukost

 
Börjar dagen med ett stycke frukost såhär på morgonkvisten. Mitt knä är lite överansträngt från gårdagens farande och flängande så idag ska jag sitta still så mycket jag bara kan. Vill att det ska hinna bli bra till London. Men har fått så ont i ryggen av allt sittande så jag vill så gärna upp och röra på mig. Men men, London går först. Bara några dagar kvar nu och det ska bli så himla kul! 

Vintersäsongen har gjort sitt

 
 
 
Då var denna underbara säsong över. Jag tog mig en roadtrip till Hällefors och skrev in mig på arbetsförmedlingen så att jag ska kunna få lite pengar under den här månaden som jag kanske står utan jobb. Gick snabbt och smärtfritt, inga konstigheter, vilket var väldigt skönt. Nu ska jag ta min tonfisksallad och krypa ner i soffan. Tar hemskt gärna emot både filmtips (gärna romantiska komedier) och Londontips. Vad får man inte missa i London!? 

Vintriga bröllopsfoton i mängder


Ett trasigt knä

 
 
Smarrig glass ifrån Sharjah Beach. Trots regnrusket tryckte jag i mig glass även igår. Jag låg nämligen däckad i soffan hela dagen. Vi hade avslutningsfest i Söndags och när jag dansade så sa det PANG i mitt knä och sen låg jag på golvet. Idag fick jag åka till jobbet med Amanda och bli omplåstrad av en av våra sjukvårdare. Utsträckt inre ledband sa han att det var och Amanda skjutsade hem mig igen. Första sjukdagen på Säfsen för min del. Att ta sig upp ur soffa för att gå på toaletten var rena rama träningspasset igår. Nu väntar jag bara på att bli frisk till Måndag då jag far iväg till London för några dagars shopping!

Dreams

 
 
Det finns inte ord som kan beskriva hur mycket jag saknar och älskar den här platsen. Om jag någon gång blir mångmiljonär så ska jag investera i en lägenhet någonstans i Förenade Arabemiraten. Drömmen är ju att ha ett hus på någon av palmerna. Men då lär man väl bli mångmiljardär först. 

Några bröllopsfavoriter

 
Här kommer några av mina favoriter från bröllopsfotograferingen. Just nu är det nog mer snö ute än vad det är på dessa bilder. Har snöat hela natten och det var som att vakna upp i December igen. Hur länge har jag sovit liksom? Och första april har ju varit, annars kunde man tro att det var idag. Har ni också fått snö inatt? 

Holding hands

 
 
Jag tar hemskt gärna emot fler bröllopsbokningar om det är någon i närheten som går i bröllopstankar. 

Mer bomber och granater

 
Ännu fler bilder, precis som lovat. Sitter just nu med mat i ugnen efter en joggingtur hem från jobbet. Tror jag har ont i varje liten muskel för tillfället. Men gud så skönt det var!

Bombar bröllopsbilder

 
 
Fortsätter bomba med vackra bröllopsbilder. När de tar slut kommer jag bomba med bilder från Dubai. Har bara redigerat en liten bråkdel så tänkte ta tag i det och redigera alla bilder så man kan göra ett album om man vill eller skicka efter ett par nya tavlor. Men om 1,5v åker jag ju till London så då blir det en liten Londonbomb också. Ska försöka orka släpa med mig kameran så mycket som möjligt trots att jag åker dit mest för shoppingen. 

Ett vinterbröllop

 
Ett helt fantastiskt par som gifte sig i Februari. För en tid sedan fick de alla bilder och nu kände jag att det är dags att visa er dem. Håll till godo, fler kommer!
 

Londontips vid horisonten

 
Har varit ute och tränat med Linda en sväng. Nu sitter jag och inväntar att hon ska duscha klart och komma hit så vi kan checka in vår Londonresa och boka lite biljetter. Om två veckor åker vi! Så ge mig alla Londontips ni har!?
 
Längtar ju även till Dubai, här ovan ser ni världens högsta byggnad skymta bakom alla stadens avgaser. Utsikt från Sharjah Beach Hotel, hotellet som vi ska bo på för tredje året i rad. 

Sju månader kvar till paradiset

 
 
För tredje året i rad drar jag och mamma till Dubai. I höst checkar vi alltså in på Sharjah Beach Hotel under två veckor. Jag kommer då ha spenderat totalt fem veckor av mitt liv i Förenade Arabemiraten. Det är mer än jag varit i Hallsberg sen jag flyttade till Dalarna. Åh vad jag älskar Sharjah och Dubai och allt vad som erbjuds. Vita stränder, grym shopping och awesome arkitektur. Nu väntar jag bara på att pappsen ska trotsa sin flygrädsla och åka utomlands med mig nu i vår.