Värmeböljan närmar sig

Har kollat vädret i Dubai varenda dag i över en månad nu och sen sitter jag här i min soffa och blir förbannad över att det inte ska vara mer än runt 30 grader när vi är där. Hallå, det är 8 grader och spöregn ute här just i detta ögonblick! Även om det "bara" är 24 grader varmt och mulet kommer jag svettas ihjäl! Och 0.1mm regn under torsdagen kommer vi ju inte ens märka. Antingen hoppar vi i böljan den blå eller så går vi väl och åker skidor i skidubai i stället. Herregud vad jag ska sitta och gnälla över att det kanske inte kommer vara över 35 grader och totalt molnfritt varenda dag. Vill jag ens innerst inne att det ska vara det? Nej, jag skulle inte tro det. Hej svettlukt och dyngsura kläder.


Packar inför värmen

Dåliga iPhonebilder är allt ni får till jag besökt Dubai och kan visa er vita stränder, turkost vatten, världens högsta byggnad, världens tredje största köpcenter, palmer, öken, världens enda sjustjärniga hotell, konstgjorda öar och så vidare. Behöver jag säga att det här kommer bli den coolaste resan jag nånsin gjort? Kläderna är packade och klara, mycket mer än såhär ska jag inte ha med mig. Jag planerar att shoppa sönder under dessa två veckor!


Svältmånad

Sitter i köket med en kopp kaffe, tända ljus och lyssnar på p4 i väntan på melodikrysset. Passade på att räkna ihop mina kvitton ifrån all mat jag köpt och jag handlade lite för mycket i September enligt mig själv, fast det ser ut som om jag gottgjort det nu i oktober för jag har bara handlat mat för 600 spänn. Svältvarning.


Pensionärsvarning

Kaffe + Tända ljus + korsord = pensionärsvarning. Men ack så mysigt!


Mysmorgon

Kom upp i tid för en gång skull. Nu väntas en liten frukost i mörkret. Mitt kök börjar bli så mysigt nu, en radio och ett par hyllor är allt som fattas.


En välbehövlig bloggpaus?

Det är så obeskrivligt tråkigt att blogga utan bilder. Kanske lägger bloggen på hyllan till jag kommit hem från Dubai, då ska ni allt få se på bilder! På Torsdag är det bara en vecka kvar. Hej resfeber.

Decoupage

Testade att göra decoupage igår. Tog en vanlig genomskinlig ljuslykta och piffade till. Lyser så fint i badrummet nu!


Kissemiss

 

Sitter fortfarande och drömmer om kattungar. Vill ha en som är lite långhårig och lite plattnosad. 50% eller 25% perser. Jag kommer få städa mer och det kommer bli dyrt men det är det ju värt. Den stora frågan är ju om man ska leta efter en hona eller en hane? Aja, jag har ju ett halvår på mig att fundera i alla fall.


Öken och skidåkning på samma resemål

 

Sitter och drömmer mig bort till Dubai. Eller Sharjah dit jag och mamma åker om knappt två veckor. Det ska bli så otroligt skönt. Just nu är det 34 grader varmt på dagarna där, vi kommer väl smälta bort. Har redan börjat planera vad jag ska ta med mig. Ska shoppa så otroligt mycket så jag tänkte ta med mig en massa saker som jag kan slänga där. Kläder jag knappt använder länge, min gamla mascara som jag haft på tok för länge och så vidare. På så sätt får jag ju med mig mer saker hem i resväskan. Sen vill jag ut i öknen också, och åka skidor är ju nästan ett måste!


Det första snöfallet!

 

 

Idag väntas Prison Break marathon. Har precis storstädat (dammsugit & diskat) så jag tycker jag förtjänar en heldag i soffan. Har glömt berätta veckans viktigaste händelse. I Torsdags föll nämligen den första snöflingan här i Säfsen! Jag sken upp som ett litet barn på Julafton, vilket inte var så populärt bland kollegorna. Är det bara jag som längtar efter snön?


Amanda Fondell

Behöver jag säga att jag älskar Amanda Fondell? Vem är din Idolfavorit?


Soffan kallar

 

Sista dagen på jobbet för den här veckan, och på måndag är det antagligen den sista innan snöläggningen. Fast vi trodde ju att vi gjorde sista veckan förra veckan. Det är det som är bra med Säfsen, det finns alltid saker att göra.

Ska kura ner mig under en filt i soffan framför någon film nu. Vara lite stolt och nöjd med mig själv att jag jobbat en vecka med stukat finger. Idag kunde jag till och med få på mig mina egna handskar och inte ha ett par som är tre nummer för stora. Yeey!


Reebok Easytones - håller vad de lovar

 

Fick hem mina Reebok Easytones idag. Tycker de är både snygga och sköna. Verkar som om de håller vad de lovar för jag var ute och gick en testrunda, gick nog bara drygt en km och det kändes i både ben, rumpa och rygg. Musklerna fick verkligen arbeta lite extra. Tummen upp säger jag. Säger även tummen upp till min "nya" dator som är snabbare än blixten nu när jag formaterat om den. Rawfilerna öppnas på ett litet klick i stället för många långa sekunder som det tog förr. Det enda som saknas nu är att kameran ska poppa upp och börja lägga in bilder när man sätter i dem, samt scrollen på min touchpad.


En sista klick tandkräm

Nyss hemkommen från Coopan. Var så illa tvungen att gå dit då min tandkräm varit slut i typ tre dagar och jag varje morgon och kväll tagit i så hårt jag kan och squeezat ut en liten klutt. I morse tog jag i för kung och fosterland och fick ut en klick stor som ett pepparkorn, då tyckte jag det var dags för ny tandkräm. Förra veckan gjorde jag en smaskig risgrynspaj och idag hade jag tänkt fortsätta på tema gegga och göra stuvade makaroner. Men det har jag ingen ork till så det får bli ett uppdrag för morgondagen i stället. Idag kör vi en fjärdedels gammal matlåda och ett par mackor i stället. Filmtips önskas fortfarande.


Filmtips välkomna

 

 

 

Nyss tittat på Crazy, Stupid Love. Tyckte inte alls den var så kul som jag hört att den ska vara. Skrattade en, kanske två gånger. Men filmen var ju inte dålig. Har blivit mycket filmer de senaste dagarna, har verkligen inte haft lust att göra nånting annat. Det innebär filmbrist för tillfället så ös gärna på med filmtips.

 

Mitt finger, för er som undrar, är dubbelt så stort och dubbelt så blått som igår, men det gör bara en tiondel så ont.


Kattfeber

 

Pappas katt Putte.

 

Jag har fått total kattfeber. Egentligen har jag väl haft det i flera år. Har haft katt hela livet men när jag och mamma flyttade till Hallsberg skaffade vi fågel och då kan man inte ha katt. I alla fall inte vi, Chip skulle gå crazy. Men nu bor ju Chip hos mamma och jag bor ensam. Skulle vara så mysigt att ha en liten hårboll tassa runt här, krypa upp i sängen och spinna en sväng innan läggdags. Till våren är det jag som skaffar katt, så är det bara. En liten kattunge, lagom långhårig och spräcklig. Helst grå. Tänk er Finduskatten. Det är min drömkatt. Lätt.


Filmvärldens number one

Bästa scénen ever i en film eller serie måste ju helt klart vara när Lincoln Burrows säger "you've seen the blueprints?" Michael Scofield svarar med "better than that, I've got them on me" och vänder sig om så alla tatueringar syns. Rysningar! Äckligaste scénen är ju lätt när de klipper av tån på honom. Men ack vilken underbar serie! Nu är jag på avsnitt tre, nerbäddad under en filt.


Nostalgi!

Ligger som en sjukling i soffan och tittar på Prison Break, första avsnittet. Åhh jag vill ha blurayboxen! Julklapp kanske?


Ett styck stukat finger

Ramlade av 4-hjulingen idag. Som tur var gick det inte så fort. Jag åkte som passagerare och råkade inte ha någon stans att hålla i mig i vilket resulterade i en fet vurpa i kommande vänstersväng. Skrapade mig på vänsterbenet men klarade mig förvånadsvärt bra, och byxorna höll. Det som inte klarade sig lika bra var mitt  vänstra ringfinger. Det är svullet, blått och icke rätbart. Nu har det i alla fall äntligen slutat göra så ont och jag är bara lite öm i handen. Kan varken räta ut det eller böja det till fullo men annars är det inga större problem att röra på det. Till råga på allt trampade jag ner mig en decimeter i leran och drog omkull mig. Tog såklart emot mig med vänsterhanden. Inte min dag idag kanske. I väntan på bättre tider. Nåja, jag roade ju i alla fall mina kollegor.

 


Ta ingen för givet

Nä vet ni vad, nu stämplar jag ut. Måste installera scrollen till min touchpad och en massa annat skit så nu orkar jag inte mer. Sängen väntar, god natt.