Downhill i säfsen

Nu har det gått nästan två veckor sen jag skrev, som vanligt då. Är väl inte mycket som hänt sen dess mer än att sommaren varit på storbesök och att jag börjat jogga. På Fredag öppnar downhillederna i Säfsen så jag har jobbat hela dagarna de senaste tre veckorna. Nu ska jag fixa matlåda inför morgondagen, tjiing!


Mysplutten

Nu var det snart en vecka sen jag skrev något men det har varit lite mycket på jobbet och sen har jag blivit sjuk så det har liksom inte blivit av. Min katt har blivit jättemodig, han kom upp och gosade i mitt knä för första gången i fredags. Igår parkerade han på Morgans ben i säkert en halvtimma. Mysplutt. Men nu väntar frukost!


Inget Järvsö idag!

Det blev inget studiebesök idag då vår chef var sjuk. Det blir antagligen flyttat till Fredag. I stället har vi kört alla cyklar dit de ska vara och städat iordning lite! Nu inväntar jag Morgan eftersom jag fryser ihjäl och vill värma upp mig med ett par omgångar wii.


Studiebesök i Järvsö

Lite big brother till frukosten och innan dagens pw. Det är jättefint väder, hoppas det kan bli lite varmare bara. Och i morgon börjar jag jobba igen, vi ska på studiebesök till Järvsö så det blir en liten mjukstart på säsongen!


Vinnare V75

Om en timma börjar travet och jag och Morgan har bänkat oss i soffan med nybakade cookies. Morgan har spelat på travet för första gången i sitt liv. Nu hoppas vi på miljonerna.

 

 

Presentkorttorget


Sparris ylar likt en varg

 

Min misse har alltid varit speciell. Och speciellt nu när han börjat prata. Han kan ju inte jama för fem öre. Förut lät han som en strypt fasan sa Morgan. Men nu ylar han mest likt en varg tycker jag. Crazy cat!Annars gör han framsteg så det bara sjunger om det. Jag klappar och gosar med honom varje dag. Morgan får också lov att klappa men inte mamma. Han har väl något otalt med henne för så fort hon ska hälsa på gömmer han sig under tv'n och bakom soffan. När hon åkt hem kommer han fram och är sig själv igen. Men nu ska jag mysa ner mig i soffan med tända ljus och koka ihop nån rad till kvällens V75!


Melodikryss-time!

God morgon! Nu ska jag och Morgan strax kliva upp ur sängen för att äta frukost och lösa melodikrysset! Det är ett måste de få lördagar vi är lediga, och nästa lördag är väl enda lördagen jag är ledig fram till oktober nu tror jag så det är bäst att njuta! Brukar du lösa melodikrysset?


Mina gröna fingrar

 

Nu är husmor i farten igen. Jag har planterat mango, ananas, citronmeliss och pepparmint. I dessa urtjusiga petflaskor ovan är det citron. Eller jag hoppas att det ska bli i alla fall. Mina tomatplantor har tagit fart och är snart en halv decimeter höga, men citronen står still. Är det någon som vet hur lång tid det tar för en citronkärna att bli en liten grodd?

Har även testat att göra svartvinbärsmarmelad. Sen om det blev marmelad av det eller om det blev sylt eller gelé, ja, det återstår att se. Ska strax bege mig till Morgan för lite hockey-time. Sverige klår Ryssland med ett mål, eller vad tror ni?


New clothes



Linne 80kr, respektive 50kr/st. Alla tre från HM och jag tycker de är helt underbara. Efter flera timmars tittande på Skilda Världar med min vän Carro ska jag nu hoppa i säng. Upp och jobba 7.30 i morgon. Huga!

Ett kök fullt av kryddor

 

Har äntligen kollat ikapp Big Brother så nu tittar jag på gårdagens avsnitt. Passade på nu efter frukosten eftersom jag och Morgan ska ut och om en stund men inte ville gå direkt efter vi käkat. Senare idag ska jag plantera blommor, köpte mig fyra nya krukor och två påsar med krydd-frön igår. Köpte även 3 linnen och en långklänning för endast 280 spänn så jag är helnöjd. Visar er nog kläderna senare om ni vill?


Shopping i Borlänge

 

Idag kommer Morgan hem från stockholm och jag har fått uppdraget att hämta honom i Borlänge. Vi tänkte passa på att ta en vända på Kupolen, jag hoppas hitta något somrigt att plocka in i garderoben. Ska kika efter krukor och någon ljusstake till min nya bokhylla också. Men min budget är ganska låg för tillfället så vi får väl se vad slantarna räcker till. På tal om det, nu ska jag springa och stänga av alla element i lägenheten!


Frozen yoghurt

Jag gjorde mig lite frozen yoghurt med turkisk yoghurt, vaniljsocker och blåbär i glassmaskinen och mös ner mig i soffan. Har träningsvärk från gårdagens kortisjoggning och belönade mig då med filmen The Vow. Faktiskt en bra film. Har du sett någon bra film på senare tid?


Powerwalk i det fina vädret

 

Har precis ätit frukost framför big brother. Nu ska jag snart ge mig ut på en liten powerwalk. Har ännu inte bestämt mig för om jag ska köra samma runda som jag gjorde igår eller om jag ska gå någon annan, lite längre sväng i det underbara vädret. Hoppas vädret håller i sig hela dagen. Igår blev det ju mulet precis när jag skulle dra på mig bikinin.


Gradient nails

Har precis målat naglarna och testat att göra en övergång mellan två färger med en makeupsvamp. Det var superenkelt och blev otroligt snyggt! Men nu är det hockey!

 


Morgonpromenix!

Tog mig en liten promenad i morse, hur skönt som helst! Sen har jag pysslat lite med min "trädgård" vilket innebär att jag har planterat vitlök och paprika. Just nu sitter jag och tittar på Hop. Sparris ligger och sover i andra änden av soffan han.


Ingen miljonär här inte

5 rätt på V75, ingen utdelning. Det sket sig med de där miljonerna jag tänkt kamma hem. Men lite stolt är jag ändå att jag hade 5 rätt. Jag får väl bli miljonär på annat sätt.


Kanelbullar och Blomkålsris

 

Eftersom vi gottar i oss för fulla muggar den här helgen, bullar & kladdkaka, så gjorde jag och mamma en nyttig lunch idag. Blomkålsris i stället för vanligt ris och sen lite köttfärssås till det. MUMS. Men nu ska jag gotta ner mig i soffan igen i väntan på den vita kladdkakan.


Min kisse har blivit modig

 

Idag kommer mamsen hit. Vi får väl se om lillen är lika feg då som han brukar vara när hon dyker upp. Annars är han ju med mig hela dagarna. Nu går det att klappa på honom också. Jag klappar på honom flera gånger om dagen, men han måste vara på humör annars får man muta med mat. Sen har han ju lärt sig jama. Eller han har lärt sig att ge ifrån sig ljud i alla fall. Så han går runt och pratar hela dagarna. Sötnosen.

 

 


Bananapancakes!

Här är alltså min nya favoritfrukost.

 

1 ägg

1 banan

Mosa bananen och blanda samman ägget med den mosade bananer, ner i stekpannan och vips så har du en sjukt god och nyttig frukost.

 

Jag tog en näve blåbär till och jag kan ju lova att jag kommer äta detta till frukost och kvällsmat fler gånger. Enkelt, nyttigt och gott! Jag och Morgan drog till med en nyttig lunch bestående av scrambled eggs med bacon efter vår mördarpromenad uppför älgsjökullen. Nu ska jag baka vit kladdkaka och sen blir det soffhäng!

 


Favoritfrukost!

WOW! Jag kan ju säga att jag fått en ny favoritfrukost nu. Vad det är får ni veta sen, detta är bara så ljuvligt!