At the airport

 
 
Nu eller snart borde vi vara på flygplatsen. Gjorde några tidsinställda inlägg i helgen som kommer poppa upp under resan. Förra året åkte vi från Arlanda och smaskade i oss dessa smarriga smörgåsar innan avresan, den här gången åker vi från Köpenhamn och äter antagligen något minst lika gott. Inatt når vi Dubai och jag kunde inte längta mer. 

På resande fot

Nu sitter vi på tåget, mamma och jag. Fikar kaffe och hemmagjorda chokladbollar. Mums! Klockan 14 lyfter vi från Kastrup så håll i er!


Resklar

 
 
Sitter hemma hos mamma med nymålade naglar och färg i ögonbryn och fransar. Helt redo att åka till Dubai. Tåget går tio i sju i morgon bitti och min resfeber är galen. Lillkillen (Sparris) är på pensionatet, mamma åkte och lämnade honom förut. Tror han kommer trivas kanon, det lät så i alla fall. Så får vi väl se om han kommer vara grinig eller glad när jag kommer och hämtar honom. Men nu är jag så redo jag bara kan bli att lämna snön och åka till solen!
 

Let it snow

 
Idag har det snöat. Precis hela dagen. Dock är det plusgrader nu så det har mest blivit slask av alltihopa. Var hos Linda på ljusparty en sväng, shoppade för en dyr slant. Men det kan det ju vara värt. Massa härliga doftljus! Behöver jag säga att jag har resfeber förresten?

Underbara frukost

 
Nä nu kan jag inte sitta här längre. Ska dra på mig träningskläderna och ge mig ut på promenad. Igår gick jag 1,5 mil på morgonkvisten. Så långt tänker jag inte gå idag. Är redan hungrig men får vänta till efter promenaden. Igår smaskade jag i mig filmjölk med hallon och björnbär, mums säger jag till det! 

Fantastiska byggnader

 
 
Nu är det inte många dagar kvar. Det är så få dagar kvar att jag inte kan fatta att jag ska tillbaka till detta underbara paradis där jag var för ett år sedan. Obeskrivligt är bara förnamnet. Jag längtar som en galning. Dubai är en skitcool stad med helt fantastiska byggnader, se bara på husen ovan. 

Sunset in UAE

 
 
Äntligen bloggdags igen. Har varit hemma hos mamma några dagar och därför har det inte blivit något bloggande. Men idag är det en vecka till jag och mamma åker till Förenade Arabemiraten för andra gången och detta måste ju givetvis firas med en vacker solnedgång från hotellet! Ska slänga på mig jobbkläderna och dra strax men ville posta ett litet inlägg först. Vackert va?

Söndagsfrukost på en Onsdag

 
Frukosten uppäten, golvet redo för moppning och disken diskad. Effektiv morgon det här. Önskar att man kunde vara ledig varje dag. Nästan i alla fall. Så himla skönt. I morgon tar jag katten och åker hemåt en sväng, ska försöka hinna med så mycket som möjligt under dessa lediga dagar. 
 

Jäsning pågår

 
 
Äh, vi kör väl en kattbild till bara för att han ser så uppsnofsig ut på bilden. Har bakat i stort sett hela dagen. Förstår inte hur tiden bara kan rinna iväg sådär. Bullar, brownies och majsbröd har det blivit. Fast brödet är inte klart än utan står på jäsning nummer två just nu. Och medan jag väntar på att det ska jäsa klart tänkte jag ta en promenad. Har fört över allting jag äger och har från gamla datorn till en extern hårddisk nu så det ska inte dröja länge innan jag har alla mina bilder på den här datorn också. Det får bli ett projekt till morgondagen, har en hel drös med saker att ta itu med både idag och i morgon. 

Mitt hjärtegull

 
 
Idag har jag och min lilla sockerkaka en massa pyssel framför oss. Tvätta, städa, baka och jag ska ut och gå. Ut och gå är prio ett för mig nu för tiden och det drabbar lillen lite. Men nu är jag ledig i två dagar och ska finna lite tid för mys och bus. Han är ju mitt allt. Och alla har väl läst vad som hände med Diesel? Om inte så var det Elin Keros aka Nevnariens lilla ragdoll som hon var tvungen att avliva efter ett år. Det var väl inte ett öga torrt bland de som läst hennes historia. Min bebis, du får aldrig försvinna från mig! 

Tortano med salami och ost

 
Sådär, då var jag igång med bakandet igen. I onsdags var det tre veckor kvar till Dubai så jag tänkte försöka ta det lite lugnt med gottigheterna på vardagarna, om jag kan. Men nu är det faktiskt helg och vi gjorde en "LEIF" som är det nya uttrycket på jobbet tydligen. Leave early it´s Friday. Så då passade jag på att slänga ihop en Tortano-deg som fick jäsa medan jag tog en kort promenad. Nu är den i ugnen och om en kvart ska den ut. Fyllde brödet med salami och ost, hoppas det blir gott!
 
I morgon blir det mer bakning och lite mer foton hoppas jag. 

Triss i motljus

 
 
Jaha. Jag har inte mycket att säga längre, det enda jag gör är att jobba och va ute och gå just nu. Har varken tid för bloggen eller för att fotografera. Men till helgen ska jag försöka få ordning på mitt photoshop, kan ju fortfarande inte öppna stående bilder. Sen kanske det kan bli lite bloggning av igen. Men nu ska jag ut och gå en kortis innan hela sverige bakar!

Nu är det Söndagsmys

 
 
Har varit hos mamma hela helgen men nu är jag hemma igen och ska mysa ner mig i soffan med en film tänkte jag. Helt slut efter alla promenader den här helgen så det ska bli skönt med lite söndagsmys. Det tycker nog Sparris också som är helt slutkörd efter vår lilla semester. 

En sista gnutta solsken

 
Eftersom stegtävlingen inte börjat än kände jag inget behov av att gå ut och gå en mil efter jobbet så i stället gick jag ut och joggade en liten vända i stället. Gick mycket bättre än sist så nu kanske man kan bli peppad igen. Väl hemma ställde jag mig i köket och gjorde en liten sallad med salami, skinka och ägg. Jag kokade även lite risgrynsgröt och slängde ihop en risgrynspudding med bärsås. Sen tog den här dagen slut ungefär. Men om 4 veckor åker jag till Dubai! 

Nu mördar vi låren

 
 
Har i princip inte gjort ett enda dugg idag. Var till coop en sväng och diskade lite av all disk jag samlat på mig. Men annars ingenting. Eller jag kollade på project runway sverige också som var bra mycket mer intressant att se på än den utländska versionen även om de var identiska. Men alltid mer intressant när svenskar medverkar. Eller vad tycker ni?
 
Nu ska jag i alla fall strax ut och gå med Linda. Kör nog ett lårmördarpass i trapporna eftersom hon inte har så mycket tid idag så vi kan inte gå så långt. 

20 000 steg med tappa.se

 
 
Invigde ju min stegräknare igår och kom upp i ungefär 20 000 steg. Det kommer dock inte bli så många idag då jag planerar att mest vara hemma och titta på film i regnet. Men tävlingen börjar ju inte förän på Torsdag så idag har jag råd att slappa lite. Är ni också med i tävlingen på tappa.se? 

Dubbel promenad i lövregnet

 
 
Tog mig en promenad till hyttan och hämtade min stegräknare. Löven bara rasade ned från träden och regnade över mig. Snart finns inga löv kvar. Passade på att sola när jag ändå var där uppe och nu sitter jag och inväntar att Linda ska sluta jobbet. Då ska vi ut och gå och sen ska jag färga hennes hår innan vi ska mysa ner oss i soffan och titta på x-factor. Helskön dag.