Inget vertikalt här inte

 
 
En kortis på en halvmil blev det och bara för jag sa att regnet gett upp kom den världens skur fem minuter efter att jag gått ut. Väder väder. Men nu ska jag kila till kiosken och köpa med lite göttigt och sen gå vidare till Linda för lite pizzabak. Skulle egentligen lagt upp en outfitbild men nu får ni en på Sparris i stället eftersom mitt photoshop tydligen inte vill öppna vertikala bilder. Varför?? 

I mellan skurarna

 
Nu verkar regnet äntligen ha gett sig. Det firar jag med en liten promenad såhär efter jobbet. Har inte riktigt bestämt mig för hur långt jag tänker gå, ska iväg till Linda och baka pizza sen så vill inte bli allt för sen idag. Skulle ju vara trevligt att hinna diska innan pappa kommer hit i morgon också. 

Beautiful sky

 
 
Igår gav jag mig ut en sväng med kameran för att föreviga de vackra höstlöven. Men fem minuter efter att jag klivit ut genom dörren gömde sig solen bakom en hög med moln. Och där verkade den stanna kvar. Typiskt! Men vad gör det när himlen blev såhär vacker?

Diskberget

Såhär blev mitt diskberg efter all bakning. Ändå hade jag redan diskat typ hälften här. Idag tog jag mig an och gjortde lite glass på mina kvarvarande äggulor. Och sen har jag lite bröd i ugnen som jag starkt tvivlar på. Men vi får väl se. Ska kila ut i köket och plocka ut den ena limpan nu tror jag!

Nygräddade bullar


 
 
Har haft ugnen på från typ 12 till 18 idag tror jag. Bakat bullar, macroner och brownies. Ingenting blev väl egentligen som det skulle men det gick att äta ändå. Som avslutning på denna bakdag tog jag en promenad med Linda och sen tittade jag på Hela Sverige bakar. Nu är jag redo för sista jobbhelgen den här sommaren! 

Födelsedagsbak pågår!

 
Idag är det bakdag. Bulldegen står på jäsning och strax ska jag ta mig an browniesen/browniesarna(?). Fyller ju år på Söndag och det innebär födelsedagsfika både på jobbet och med pappsen. Just nu tar jag en liten paus från bakningen och checkar läget på internet lite. Måste ju lära mig den här maskinen, men har redan snappat upp ett par kortkommandon i photoshop som jag använde förr och som är lite annorlunda nu. Vilka kortkommandon använder du i photoshop? Jag brukar i stort sätt bara använda dem för duplicera, lägga ihop lager och invertera. Resten har jag inte lyckats lägga på minnet än. 

Powerwalk with some good music

 
 
Jag synkroniserade bara musiken så fick allt annat vara som det är så länge. Det är så otroligt skönt att äntligen ha lite ny musik i iPhonen. Det blev ju som att få en ny telefon också. Tog mig en störtskön promenad på nästan 1.2 mil idag med. Det värket i låren så nu ska jag krypa ned i soffan med något smarrigt att tugga på och titta på bonde söker fru. Mina lår har varit ömma i en vecka nu, det måste väl betyda att jag håller på att skaffa mig lite muskler? Vad lyssnar ni på för musik när ni är ute och powerwalkar/springer? Idag lyssnade jag på Agnes, Paramore och My Chemical Romance. Mest på Agnes faktiskt. 

Inte så bara att byta dator

 
 
Vad konstigt det känns att inte ha några bilder på datorn. Men i morgon är jag ledig igen så då ska jag fram med externa hårddisken och föra över lite grejer så jag kan plocka undan gamla datorn sen. Just nu fifflar jag med iTunes, men allt kommer väl försvinna från telefonen om jag synkroniserar. Vet inte riktigt hur jag ska bära mig åt faktiskt. Vägrar sitta och ladda ner alla appar och allt igen. Vägrar! 

En överraskning i lådan

Ett par kakor till x-factor blev det. Och en kvällspromenad blev det också. Hade glömt hur skönt det var att gå i mörker och duggregn. Om jag nu någonsin tyckt att det är skönt. Men nu tycker jag det. Frös som attan när jag gick ut, men gick mig snabbt varm och är nu svettig och redo för sängen. Kom på att jag glömt ta in posten idag och till min stora förtjusning låg där ett rosa paket som jag gissar är min shoot magazine. Äntligen! Och nog var det väl tur jag tog en promenad så jag fick lite kvällslektyr!

Kvällsbak

 
Det blev aldrig någon promenad. Fastnade liksom lite vid min nya leksak. Och nu är det ju x-factor, men överväger faktiskt att ge mig ut en sväng efter det. Vore skönt med en kvällspromenad i kylan och mörkret faktiskt. Satte igång att baka kakor nu på kvällskvisten så man vet väl aldrig vad som kan hända idag. Kolakakor, så himla snabbt och enkelt. Dock läste jag fel i receptet och satte ugnen på 125 grader i stället för 175 och undrade varför de aldrig blev klara. Sen höjde jag värmen och typ glömde bort dem. Så nu är de lite för mörka tror jag. Och jag plattade till dem aningen för mycket. Bättre lycka nästa gång!

Nya bebisen

 
Sitter framför min nya älskling och slösurfar lite, lägger in bokmärken och annat smått och gott. Ska kolla klart på Kyle XY och sen ska jag ge mig ut och gå på en promenad. Antagligen inte lika lång som i går men jag joggade en sväng i morse också. Tar igen allt gottigt som jag ska baka under veckan eftersom jag fyller år på Söndag, så kan jag smälla i mig lite med gott samvete kanske. 

Do the happydance

 
Nu är den här, min älskade lilla macbook. Underbar på alla sätt och vis, nu är det bara att invänta lönen så man slipper sitta här och vara fattig. Har även försäkrat min lilla Sparris så där ryker nästan en tusenlapp till. Men det är det ju helt klart värt i alla fall. Mamma åkte precis till sin lägenhet för att städa den innan hon åker hem och jag sitter och låter maten sjunka ned så jag kan ge mig ut och gå snart. Ska bli så otroligt skönt, sen ska jag ta en varm dusch, krypa ner i soffan framför både tv'n, macbooken och iPhonen. Nördvarning?

Tjurskallig misse

 
Nu ska jag ta denna surpuppa och åka hem till mamma och mysa lite. Om jag får in honom i buren, sist var han ju så jäkla tjurskallig! Regnig, blåsig och kall dag på jobbet så det första jag ska göra är att tända alla värmeljus som finns och ta en varm dusch i väntan på att mamma ska dansa klart och komma hem. Mys!

Unne sig och götte sig. Waffles!

 
 
Skulle ju köra hårdträning innan Dubai tänkte jag när det var 8 veckor kvar. Men det har väl gått si sådär. Som vanligt har jag göttat mig, med våfflorna ovan bland annat. Fast har blivit ganska duktig på att ge mig ut och gå den senaste veckan och det tänker jag fortsätta med. Igår gick jag och Linda dryga 9km i skogen och sprang uppför en del backar. Träningsvärk i benen idag kan jag påstå. Och nu ska jag ge mig ut på en liten powerwalk innan jag drar till Carro och fixar hennes naglar tänkte jag, får väl se hur lång den blir.
 Vad brukar du unna dig?
 

Morgondimma med en gnutta guld

 
Såhär vackert var det utanför mitt sovrumsfönster igår morse. Solen sken och det var dimma så långt ögat kunde nå. Just nu är det också dimmigt men solen lyser med sin frånvaro. Drygt en minusgrad har det varit under natten och igår tvingades jag slå på elementen här hemma. Nu ska jag klä på mig och fara till jobbet!
 

Face down in the dirt - Nicklas Hocker

Bilderna är fotograferade av mig och vill du låna dem för att skriva om Nicklas så måste du länka min blogg.
 
 
Jag vet inte hur många av er som har läst om Nicklas Hockers försvinnande. Jag själv hade inte gjort det men både mamma och några av mina vänner har hört av sig till mig och berättat. Själv kände jag honom inte men har träffat honom ett par gånger. Sist jag såg honom sprang han ledsen hem från en fest och jag drack upp hans cider som han från början fått av mig. Det kanske var det sista jag någonsin får se honom. Måtte han inte ha hoppat i sjön. Låt honom vara vid liv. Jag vill ju höra Dirt en gång till.

Intervju på Säfsen Resort



 
Har precis kommit hem från en promenad till hyttan. Tog med mig Morgan på en runda för att titta på de nya säsongarna som var här på intervju, sola och anmäla mig till en stegtävling på jobbet. Skulle helst vilja se mer av säsongarna och inte bara slänga ett öga tvärs igenom rummet men det lilla jag såg verkade faktiskt mer lovande än förra året så det blir nog en bra säsong i år. Längtar redan till kick-offen! Är de någon som var på intervju idag som lyckats hitta hit?
 

Frukostbricka

 
 
Har lyxat till det ordentligt under dessa lediga dagar. Idag bakade jag scones på morgonkvisten som jag åt med ost, salami, gurka, en kopp kaffe och ett par spännande avsnitt Kyle XY. Igår gjorde jag en smarrig frukostbricka som också avnjöts till Kyle XY. Den bestod av morötter och turkisk yoghurt med vitlökspulver, ett par chokladbitar, vindruvor och ostrullar med salami. Så galet gott var det!
Happy Socks

Skyfall mitt i promenaden

 
 
Det blev en väldigt kortis till promenad idag. Kom en ordentlig regnskur så jag travade hemåt igen, väl hemma hade det slutat regna men kände inte direkt för att vända om och gå en sväng till. Kan lika gärna pyssla och dona lite hemma i stället.
 

Sovmåndag

 
 
 
 
Tog mig en ordentlig sovmorgon idag. Kändes som om det behövdes. Nu sitter jag och samlar kraft för att gå ut på en promenad och sen blir det nog lite av en storstädning i det här huset. I alla fall dammsugning och avtorkning av lite bord och hyllor. Kanske även tvätta lite. Hur ser er dag ut?