Sparris lever rövare!


Amanda Persson

 

 

En tripp till Kupolen på min lediga dag. Amanda P, Robin, André och Molly var Idolerna som var på plats. André var underbar, Amanda var så otroligt vacker, Molly hade som vanligt gräsliga kläder och var totalt ointressant att fotografera och Robin kunde verkligen bjuda på sig själv. Lyckad dag förutom att jag inte hittade en enda julklapp. Bra Jennifer.


Free as a bird

 

Äntligen en ledig dag och det firas med disk och dammsugning. Men senare idag ska jag hämta ut årets julklapp och sen åka vidare mot Kupolen. Kommer visst 4 idoler och inte 3 som det var sagt från början. En är Robin och de andra är hemliga. Jag hoppas innerligt på Roshanna, hon kan bli grym på bild om jag har tur. Amanda Fondell vore ju magiskt att få se men jag tvivlar på att hon dyker upp faktiskt. Nåja, disken var det...


Idolerna dyker upp i Borlänge

 

Idag har jag haft mitt första renhållningspass i liften vilket innebär att det är jag som skottar snö, lägger in ved och tömmer sopor. Annars har dagen faktiskt flygit iväg i detta vackra vinterlandskap och just nu har jag en omgång tvätt i maskinen och ska ta mig an att skala potatis. 6 dagars arbetsvecka den här veckan vilket jag ska fira med film i soffan hela kvällen. På Torsdag är jag ledig och då åker jag till Kupolen för att plåta lite Idoler. Någon mer som ska dit?


Sparris och ostbågar

 

Sparris. Mitt hjärtegull. Han älskar ostbågar, först leker han med dem och kastar med dem genom halva rummet och sen smaskar han i sig dem och väntar på mer.


Julstämning!

 

Skinkan är i ugnen, lussebullarna gräddade jag igår och nu ska granen upp. Ute faller snöflingorna för fullt. Sen ska här bakas rocky road och hade jag haft en hög bunke hade jag gjort knäck också. Har fått klagomål för dålig uppdatering och det ber jag om ursäkt för men jag har jobbat i stort sätt varje dag och när jag kommer hem är det bara att hoppa in i duschen, laga mat och sen fastnar jag liksom i soffan. Har man väl lagt sig där kommer man inte upp. Sen är katten prio ett just nu. Han äter direkt ur handen och han kommer fram och lägger sig på golvet i tv-rummet när man ligger i soffan. Så han gör framsteg den lilla sötsaken.


I mitt vinterland

 

Just nu är jag så febrig man bara kan vara utan att ha feber. Känner mig helkrasslig. Sparris har gjort framsteg, han har varit i soffan och i fönstret bland annat. Just nu ligger han under mitt duntäcke och igår matade jag honom med ost.


Let it snow let it snow

 

I samband med att kissen kom så kom också snön. Det har i alla fall kommit några centimeter och plogen har varit ute och kört. 07.00 imorgon börjar jag jobba, då ska vi göra backen redo för öppningen på fredag. Tyvärr kommer bara en backe vara öppen och en lift igång, men det kommer vara andra aktiviteter på plats. Rails ska upp, filmvisning inne i wärdshuser, visning av skotrar och pistmaskin samt GRATIS glögg till alla våra gäster. Det kommer antagligen vara jag själv som serverar glöggen, i alla fall en stund. Jag är så himla taggad på att dra igång säsongen!


Sparris är här!

 

Igår kom mamma hit med Sparris. Det tog en halv dag innan han klev ut ur buren och då smög han fram till klösbrädan och kröp in i holken där. Inatt vaknade både jag och mamma av en hund som gnydde. Trodde vi. Det visade sig vara Sparris som inte kan jama. Han letade antagligen efter sina kattkompisar.

Idag har han legat under köksbordet, krypit bakom soffan, legat på skohyllan bakom mina kilklackar, legat under min byrå och nu ligger han i min garderob. Så nu har han snart sett hela lägenheten. Han gick dessutom på låda i natt, så skönt att han inte går runt och skvätter överallt vilket jag trodde han skulle göra när han inte känner igen sig. Underbara kisse.


Time for Kick-off!

Har varit på hyttan och ätit lunch med mina nya kollegor. Supergod mat och efter käket var det lite information och en samarbetsövning. Faktiskt både trevligt och kul. Nu gör jag mig redo för ytterligare ett besök på hyttan involverat käk och lite alkohol och lite underhållning (antar jag). Det är nämligen kick-off ikväll. 9.00 kör vi igång i morgon och hoppas ha minst två backar redo till helgen. Vi kommer få jobba röven av oss känner jag på mig, men jag är så otroligt taggad och ser fram emot att få stå i liften igen.

Rosa badrum, läckert

 

Nyss utkommen från duschen. Jag har dock inte lika fins badrum som detta läckra rosa badrum vi hade i Dubai. Rosa toalett, hur coolt är inte det? Ska strax få på mig lite smink och snygga till håret hade jag tänkt, vad jag ska ha på mig har jag ingen aning om. Synd man äger så få tröjor, måste shoppa!


Ett par glas en lördagkväll

 

Blev medfrågad om att dra till hyttan ikväll. Det är lite trubadur och antagligen lite folk där för en gång skull. Kan ju bli trevligt och kan lika gärna ta mig ett par glas som att sitta hemma och uggla. Det är ju ändå ingenting på tv. Fast mest är jag ju nyfiken på de nya stjärnskotten så hyttan it is!


Stad i ljus

 

Jaha. Vad roar man sig med en Fredagkväll som denna då? Är nästan så man längtar efter att få jobba igen så dagarna rullar på lite. Ska i alla fall bli kul på Måndag då man får träffa alla nya, och på Tisdag kommer Sparris så det kommer också bli en bra dag. Sen kommer förhoppningsvis snön och då blir det jobba av. Då ska liftarna upp, kortläsarna ska skottas fram, det ska nätas och alla madrasser ska upp. Känner på mig att det blir 12timmars dagar så fort snön kommit för då gäller det väl att bli klara så fort som möjligt.


Dubai city

 

Såhär såg det ut överallt i Dubai. Det var hur mycket höghus som helst, de stod så nära att det knappt fick rum ett frimärke mellan dem (okej, det var kanske att ta i i överkant). Dessutom var det byggkranar på nästan vartenda höghus. Helt sjukt. Den staden blir nog aldrig färdig. Och tänk att allt bara varit öken en gång i tiden. Allting var så plant, inte en enda uppförsbacke. Inte nedförsbacke heller för den delen.

 


4 dagar till Sparris flyttar in

Fick ett MMS av mamma när jag var ute och gick, hon hade varit och hälsat på Sparris idag. När jag såg honom första gången var han förkyld och hans ögon var helt simmiga, jag tänkte att inte vill väl jag ha en katt som ser ut sådär. Men han fortsatte titta på mig med de där ögonen. Det var som om han bad mig ta med honom hem. Till slut var jag bara tvungen att välja honom. Eller man kan väl säga att det var han som valde mig, vilket jag ser som ett stort plus.
Han är gråspräcklig, precis som jag vill att en katt ska vara. Han har en alldeles speciell blick i sina ögon. Hans morrhår är till hälften svarta och längst ut är de vita. Hans svans är så lång att när han sitter ner lägger han den runt sig och över tassarna som om han är kall om tårna.

På Tisdag flyttar han in hos mig och då ska jag skämma bort honom! Stackars kisse, han har aldrig varit i ett hem förut. Han har bara suttit instängd i ett rum med typ 25 andra katter. Jag tror han kommer älska att springa runt och leka på mina 81 kvadrat. Hoppas bara att jag får rätt katt. Han och hans bror är nämligen nästintill identiska. Inte ens jag ser skillnad på dem, bara om jag ser deras ögon samtidigt, då kan jag på blicken se vem av dem som är Sparris. Men jag litar på att mamsen fixar rätt kisse åt mig.

Tjuvarnas jul

 

Som igår gick jag upp till julkalendern. Störde mig på den där ungen men nu har hon ju börjat prata så då blev det bättre. Orkade såklart inte gå tillbaka till sängen när kalendern var slut så jag somnade i soffan. Men det gick det med. Ska snart ge mig iväg till tvättstugan och tvätta, sen blir det nog en långpromenad i kylan. Vi har lite frost och minusgrader så inatt kör de igång snökanonerna igen.

 

Gillar ni årets julkalender?


Ensamkväll i mörkret

Det känns som om klockan börjar närma sig tio på kvällen. Det är bäcksvart ute och jag har varit vaken i vad som känns i en evighet. Såhär på kvällen har man ju ingen lust att göra nåt heller. Jag kan ju inte börja städa eller pyssla nu. Tycker inte jag i alla fall. Drygt!


Vill ha en ziperall i vinter.

 

Ziperall


Säsongarna är här!

 

Nu är de första säsongarna på plats i Säfsen. Jag vet för jag har utsikt över hela parkeringen. De åker dock till Branäs ikväll, är borta två veckor på utbildning. Men till helgen kommer antagligen resten av gänget eftersom det är introduktion på Måndag. kl 12 ska jag dit på lunch, blir lite spännande att träffa alla nya. Tråkigt dock att det bara är en sprillans ny kille och 20 nya tjejer.


December månad

 

Första December och det firar vi med höstbilder, bra Jennifer. Hade en supertrevlig kväll hos Ida igår, mycket tjejsnack och sen lite glögg på det. Idag for jag upp som en zombie för att titta på julkalendern som för övrigt verkar kunna bli bra. Sen marscherade jag såklart tillbaka till sängen och sov en timma till. Nu har jag ätit frukost, läst morgontidning och allt sånt där viktigt. Fick en smärre chock när jag såg att mina besökare dubblade sig igår, tack vare att jag länkade bloggen på google+ som jag dessutom blivit mer och mer aktiv på. Snart finns inte facebook längre.